Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

tokeletes_egyezes.jpg

A metszetképen a városcímert eltüntették, de sebaj az űr és geoinformatika mindent bizonyít. A képeken látható hegyek formája is árulkodik és így azonosítható. Hosszúhegy-Ziribár-Pilis-Salabasina-Holtvilágárok-Bölcsőhegy.

A kép közepén a háttérben az ősi Szent Kereszt Kolostor.

Ezt a weboldalt azért hoztam létre, hogy a sok apró "bizonyítékot" összefogjam, a különböző szálon futó kutatási eredmények összefüggéseire rávilágítsak az igazságot írásban és képeken-műholdas, képeken is megmutatva. A még látható részleteket fotókon és dvd felvételen rögzítjük megmentve az utókor számára.

Ezen a területen egykor egy hatalmas város létezett! Csak az látja mindezt, aki kutató és másképp tud gondolkodni, nagyon jól ismeri a környéket és sok hasznos információval bír.

A Google Earth ingyenes alkalmazást használva és utána a helyszínre ellátogatva győződhet meg a valóságról a saját szemével a még kételkedő érdeklödő

LINK:

http://www.panoramio.com/user/2499022


                                           Összefoglalás

                                  A terület ismeretének tükrében


  Sicambria-Atilla városa-Királyi Fehér(Alba Regalis) Székesfehérvár-Vetus Buda- Szent István Városállama mind ugyanazt a nagyvárost jelentik aminek területe Pilisborosjenőtől-Szentendréig tartott a magassabb területeket magába foglalva. Pilis-polis-erőd-város-a nagyváros a Római erődök láncolata a természetes magaslatokon-falakkal összekötött vonala képezte a nagyváros védelmi rendszerét. Erős várak-erődök szövetsége -magasan fekvő akropolisz. VÁROSÁLLAM. A természet adta lehetőségeket felismerve-kihasználva építették meg már időszámitásunk elött az ősi földsáncok vonalán a védelmi rendszert.

Ürüm-Pilisborosjenő-Kevély-Csobánka-Kaláz-Pomáz-és Szentendre a Pilis kapuja...

Az erődök a hegygerincen most is ott vannak.Ezek a most csak mészkősziklának látszó hatalmas őrtornyok árulkodnak az egykori fontos utakról és a víz ottlétéről is.

Szinte minden egykori víz most is megvan és csordogál,kivéve a hegyi felső források(ugye ismerős? FELHÉVÍZ) de akkoriban olyan bőséges hévízforrások fakadtak ezen a tájon, hogy az mai gondolkodással szinte felfoghatatlan elménknek. A hegyeken lévő teraszvárosok különböző részein télen-nyáron vizimalmok működtek a hévvizek miatt, hiszen rengeteg embert kellett etetni. Háborúk idején a nagyvárost élelemmel ellátó külső területek lakói is az erődvárosba menekültek. A székfőváros mindennek a közepén található, a külső városrésszekkel összeköttetésben csapóhidakkal.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 115
Heti: 544
Havi: 5 180
Össz.: 1 776 820

Látogatottság növelés
Oldal: ÖSSZEFOGLALÁS Alba Regalis monográfia
Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda - © 2008 - 2024 - albaregalis.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »