Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

A gyerekkorom érdekes kirándulásait az izgalmas ősi romokat nem tudtam elfeledni. Hankó Ildikó könyvét már a könyvtárba járva olvastam 1987 körül a Magyar királysírokról. Nem értettem még akkor sem, hogy lehet Székesfehérváron a Királyok fővárosa és temetkezőhelye, hisz nekünk a Pilisi területre állították ugyanezt! 1992-től nagyobb megszakításokkal ismét kirándultam a környéken. Szentendrén dolgoztam és sokat jártam Pomázra. A héven utazva állandóan ezt a részt figyeltem, érezni és szinte látni lehet az egykori város nagyságát. Próbáltam a képeket a területtel összerakni gondolatban, a fejemben. 2003-ban vettem a számítógépem és így már digitálisan gyűjtöttem a képeket. A National Geographic magazint rendszeresen olvastam, és abban volt egy cikk a műholdas régészetről, és hogy ezzel az ingyenesen telepíthető programmal találnak, meg elveszetnek hitt városokat.Több éves adat és metszetgyűjtés után a bizonyítékot a Google Earth műholdas alkalmazás telepítése hozta el számomra, de az áttörésig még sokat kellett dolgozni vele.A program Magyar nyelven működő verziójának megjelenése után felgyorsult a munkám. A Pomázi fennsíkon tett kirándulás után 2008-ban hazatérve egy Vetus budát ábrázoló képet sikerült a területre helyeznem. Ekkor jött a gondolat: fájlból a metszetképet rátenni, ami háttéri egyezéshez működhet.Nekem ez a módszer nagyon erősen bizonyító erőnek tűnt, ami segíthet mások meggyőzésében is hiszen ugyanazt látjuk a képeken, össze lehet hasonlítani. Helyszíni digitális képekkel is kiegészítettem a kutatást. Ekkor már tudtam Buda városa Pomázon volt, a tanárom igazat mondott! De rögtön rengeteg kérdést hozott mindez, mert láttam, mi van a tágabb területen, hisz jól ismertem a környéket. Levelet írtam az akkor már szintén kutatóknak és felhívtam pár embert. Csak egyvalaki hitt nekem Csihák György a ZMTE elnöke, aki szerint igazam lehet, és további kutatásokra bíztatott.A magánkutatók nem adtak igazat az érveléseimre, és a nagyváros teóriámra, pedig már akkor több falat találtam meg a módszeremmel. Ezért kerestem egy álnevet magamnak és így lettem Pajzsvivő, ami tulajdonképpen a nevem magyar jelentése. Elmentem egy előadásra a Mom színháztermébe és vittem egy Alt-Offen képet(hajós) kinyomtatva az ismert ökológus kutatónak, amit az előadás után átadtam. Ezen ő nagyon elcsodálkozott, mert a képet előző napja kapta meg egy barátjától. Mondtam neki, hogy már én is régóta kutatok. Pajzsvivőként dolgoztam tovább és nemsokára az említett kutató kért tőlem segítséget, aki rátalált a Panoramio-s oldalamra.

2009.október 25. Vasárnap. Az áttörés napja

Kirándulás a Békásmegyer feletti ezüsthegyen

VETERI PEST

A templomot kerestem és Pestet találtam.

Fehéregyháza-Székesfehérvár területi azonosítása

 

okt.26 A Székesegyház Alba Mária Ecclesia egykori helyének azonosítása

Alba Regalis-Királyi Fehér területi behatárolása

 

 

 

2009. November. Műholdas munka és kirándulás a körtemplomhoz Pető Imre ősBuda kutatóval.

 

 

Napló

2010.03.15. A Nemzeti ünnepeken én mindig inkább a Királyi Fehér területére megyek.

Üröm felől közeledve az autóból nézelődve már szinte érezzük, ahogy haladunk vissza az időben.A hegy felé sétálva szomorú kép tárul a szemünk elé, a faragott köveket még ma is hordják az egykori hatalmas város bőven szolgáltat építőanyagot.

p1531_15-03-10.jpg A köveket ma is darabolják és hordják, így az épitőanyag szinte ingyen van...

p1527_15-03-10.jpg Ez megy itt mióta a filoxéria kipusztította a szölőt és az embereknek más megélhetési forrás után kellet néznie...

 

                             Európa kőbányája!

A luxusházak úgy nőnek ki a földből az ősi területen, mint kiadós eső után a gomba. Mindent eladnak és beépítenek. Nincs sok idő a kutatásra, mert gyorsan eltűnik minden fellelhető nyom, már az erdő széléig betonút vezet. Szép drága házak készülnek a régi kövekből.

 

p1544_15-03-10.jpg

Az Üröm felöli falsor, mely kétszeresen öleli körül a hegyet.

Ma is érdemes volt kirándulnunk, mert aki keres-az talál...

2010.03.15_003.jpg Őrhely az út előtt

Csak egy ókori "viadukton" kiépített egy szekérnyi szélességű úton 360 méter magasan(mely vezet tovább az egykori épületek előtt) lehet ezt az épületet megközelíteni. A hely tökéletesen védett minden oldalról.

 

A Kevély hegy oldalából  tökéletesen látszódik Alba Regalis "bal oldala" és az árkokban lévő vizet is könnyen odaképzelhetjük.  Ha esetleg átverekedték magukat a kétszeres falsoron, ami védte a várost, semmi esélyük sem volt a déli oldalról felkapaszkodni.A hegy meredeksége miatt csak nagy nehezen tudtunk az egykori templom közelébe férkőzni Üröm felől. Hűséges kutatótársam(Kefír a Westi) mindinkább lefelé szeretett volna haladni. A magasabb területek voltak beépítve kőépületekkel, a környék adottságait tökéletesen kihasználták.

2010-03-15.1.jpg

                                        A bejárt útvonal

„Tipikus” sziklavárról van szó az egész területen az anyagot ott helyben, vájták ki és építették tovább védelmi célzattal. Ezért gondolják hivatalosan a finnugristák, hogy „itt csak kőbányák vannak”. Mondják ezt kifejezetten azok a „történészek” akik még soha az életben nem jártak itt és a felsorakoztatott bizonyítékokra, azt mondják: hülyeség!- pedig az ősi rév-Megyer itt van szemben és nem a ma ismert Székesfehérváron. Mint ahogy a Duna sincs ott!

A szent Gellért hegy tetejére felérve egy hatalmas vaddisznóval találkoztunk, ő is-mi is menekülőre vettük az irányt. A hegyoldalba épített pinceszerü épületek kéménnyel is rendelkeznek és jól megfigyelhető minden esetben, hogy azokat régebbi néhol faragott közetből hozták létre. A déli oldal gazdag beépítettsége Sicambria sokkal nagyobb kiterjedését igazolja. A hegy többszörös védelmi,( kötőanyag nélküli) falakkal van körbevéve, a Borosjenői szölősben ez különösen jól megfigyelhető.

Nagyon régi kötőanyag nélküli falak a hegyoldalban

A  viadukt lejárata

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 106
Tegnapi: 115
Heti: 546
Havi: 5 182
Össz.: 1 776 822

Látogatottság növelés
Oldal: Napló/Blog.1
Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda - © 2008 - 2024 - albaregalis.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »