Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

Alt-Ofen-Pest-Ofen-Buda-Nev-Ofen Öreg Kályha-Kemence-Vetus Buda                    

Pest neve a Hun nyelvben kemencét-kályhát jelent, mint ahogy egykori Királyi Fehér fővárosunk ősBuda azaz óBuda neve is öreg kemencét jelent!

Alt-Ofen-az ősi Fehérvárat és budát jelöli, jelentése öreg kályha-az ősi mészégető terület.Ha a Pilisi területet megnézzük mindenhol a Királyi hatalom jelképét láthatjuk: világít a FEHÉR szinünk.

A mai Pest és Buda területén SOHA nem égettek meszet! A mészégetés a legfontossabb művelet volt a városok épitéséhez szükség volt rá egészen a XIX századig.

ofen.ii.kat.jpg

Ofner Burg a II. Katonai felmérésen délről nézve!

737px-kat1szekesfehervar.jpg

Székesfehérvár és Ofner elővárosa nyugatról nézve! A képen és kinn a terepen is látni: minden út a Várpalotába vezet. A várpalotát körbefogó vizesárok ma is megvan! A falak szintén!!!

Már régebben is többen gyanakodtak, hogy ezzel a nevezéktannal kapcsolatban valami nem stimmel és mindez egy egész könyvet töltött meg! Hogy került az Ofen név a ma ismert Pestújhegyi Budára?


Pest Szabad Királyi Városának régi német Ofen nevéről!

Kétkedőknek kötelező olvasmány!


http://books.google.hu/books?id=bhIIAAAAQAAJ&lpg=PA31&ots=FkwLtf_trb&dq=antiqua%20pest&pg=PP4#v=onepage&q=antiqua%20pest&f=falseA II. katonai felmérés. ejnyebejnye-hol a "mészkőbánya"???

bana.ii.kat.jpg

A célkeresztben a "régi római mészkőbánya" Sem a Várerődöt sem a Várpalotát nem látjuk és érdekes módon a régóta üzemelő kőbányát sem...Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 115
Heti: 470
Havi: 5 106
Össz.: 1 776 746

Látogatottság növelés
Oldal: Ofen-Pest a név eredete
Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda - © 2008 - 2024 - albaregalis.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »