Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal


2010.05. Az ország szellemi vezetőinek találkozója  Pogányvárpusztán

Fogalmam  Fogalmam  sincs, hogy találtam oda, néha még most is csodálkozom, valahogy éreztem, merre kell mennem. Ahogy közeledtem a hely szelleme és az egész környék különlegessége rögtön kíváncsivá tett. Csodálatos helyen voltunk, egy nagyobb domb tetején, előttünk mesebeli tópart. Még ki sem szálltam az autóból de már "átalakultam" és rögtön a régi falakat kezdtem vizsgálni. A bejárat és a telek is érdekes volt. Az érzés viszont ismerős, ugyanaz, amit a "különleges" helyeken érzek mindig: a hideg rohangált a gerincemen. Gondoltam is magamban ez jól indul, mi lesz még ezután? A kert és a ház is szép és úgy egyáltalán: jó érzés volt ott lenni, az egész csak úgy ontotta az ősi érzetet. Azt sem tartom kizártnak, sőt nagyon valószínű, itt energiapontok találkoznak, és később ez teljesen bizonyossá vált számomra. Bementem én is, és ugyanúgy a földre ültem, ahogy a többiek is tették előttem.

 

kiralyifeher_079.jpg


2010.június27. Fejérvár-Várpalota és az elővárosi falak

Ma teljesen ledöbbentem! Amit idáig (még én is!)áltudománynak és hókuszpóknak hittem kiderült, hogy tökéletesen működik.A vörösréz pálcás bemérés pontosan mutatja és jelzi a falakat!Amire nincs magyarázat, arra azt mondják, nem létezik. Márpedig ez működik, bármikor-bárkinek bizonyítom, ha kell. A pálca minden falat jelzett még azt is ahol semmit nem láttunk és kiderült: az új felbontású kémrajzon ott a fal! Valószínüleg az előző városfal helyét találtuk, meg amit áthordtak a mostani látható helyére.Nagy élmény volt a mai nap, mert a lerobbantott várfalakat a kutatótársaimmal lefényképeztük. Helyszíni méréseket végeztünk és körbejártuk az előváros falait is. Minden úgy van, ahogy a műholdas térinformatika mutatja. Nagy kár, hogy nem érkeztünk300 évvel korábban, mert több mindent tudnánk fényképezni.Körbejártuk a még látható falrészeket és a Palotta részeit. Sokszor kemény bozótoson kellett átverekednünk magunkat. Megnyugtató, hogy a nagyon sűrű részeken az északi oldal falait vastag földréteg borítja A nyugati részen egy kerülő után tudtunk csak a "csúcsos" belső térbe jutni. Rögtön megrohantak az emlékek, ugyanezen a helyen néztük a mesterséges- épített falat(ókori betont) több mint 28 évvel ezelőtt, ami lezárja ezt az oldalt, és az elővárat. A falon még most is tökéletesen látható a bástya egykori helye. Többszörös védelmi rendszert dolgoztak ki körbevéve vízzel a Palottát is.A víz az erőd felől érkezett, természetesen azt is körbevették, víz és mocsár védte minden oldalról a városrészeket. Úgylátszik ez a követelmény sokáig megmaradt a várépítéseknél és ezt itt tökéletesen kihasználták egészen addig, míg a bőséges források működtek.

2010.06.27.jpg

p1237_26-12-09.jpg

Megnéztük a város ma is létező kútját, ahol ismét kiderült számunkra:a népi emlékezet létezik, az emberek régóta tudják mi volt itt és idejárnak az ősők emlékének tisztelegni.

osbuda_249.jpg

                                Menhír Fejéregyháza kútjánál

2009.11._078.jpg

A vár nyugati fala és bástyái az elővárból nézve. Kirándulásunk végén kérdezem a szakember segítőnket, hogy mi a véleménye, a meglátásom az ő véleménye szerint mennyire lehet igaz?

                      Azt válaszolta késtünk 100 évet... Csak?

fotok_232.jpg              Boltozat teteje még most is szép és aránylag ép.      

                                    Fehérvár Keleti főkapuja

fotok_237.jpg
2010.07.10.

A városállam bal oldali bejárata, bástyák védelmi sora a gerincen.

A rejtett fennsík fontossága, az "eldugott" magasan fekvő települések. A hátsó védelmi vonal a "Solymári fal"

osbuda_170.jpg

A fal ott húzódik, hol (a sötétebb részek) az erdő kezdődik

2010.07.10..jpg

A Bajárt útvonal, malomföldek, városfalak, bástyák a hegytetőn és az eltüntetett épületek helyén külszini kőbánya.

osbuda_154.jpg

Sicambria falai Solymár felöl- végighúzódnak a magassab részek kezdetén továbbépítve- megtoldva a természet adta lehetőségeket...

Erdőkerülő a remetelakban pihen, mert kutyameleg van

       Erdőkerülő pihen a remetelakban, mert kutyameleg van...

osbuda_179.jpg

                     Felfelé az erődbe, nem sima az út...

osbuda_176.jpg

                   A hegytetőn lévő erőd még most is látható

2010.07.13.

Az útkeresés... Bécsi út- nem a 10-es út...
2010.07.17.

Aranyhegy-Péterhegy, mi van a hegytetőn?A XVIII.Bp.Sz.F.határobudahatar.jpg

osbuda_014.jpg

A Péterhegy tetején lévő városhatárt jelző kő 1878 évszámmal2010.08.by*P*PajzsvivőWeblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 115
Heti: 529
Havi: 5 165
Össz.: 1 776 805

Látogatottság növelés
Oldal: Napló/Blog.2
Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda - © 2008 - 2024 - albaregalis.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »